Društveno odgovorna kompanija Menprom je ispričala niz predivnih priča!

Ove godine kompanija Menprom iz Tuzle je uložila 15.000 KM u unapređenje rada Univerziteskog kliničkog centra u Tuzli.

Posebno su ponosni na učešće u kampanji ‘I ti možeš biti ta osoba’. Sa velikim zadovoljstvom su se odazvali sa donacijom u vrijednosti od 5.000 KM. Kampanju su pokrenuli bosanskohercegovački influenseri u saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice. Kampanja je imala za cilj obezbjediti medicinsku i drugu opremu radi stvaranja boljih uslova za boravak onkoloških pacijenata na Odjelu onkologije, Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli.

Također u  2023. godini su donirali sredstva za nabavku ultrazvučnog aparata za djecu sa pratećim sondama Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Donirali su Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju UKC-a Tuzla kardijalnu ultrazvučnu sondu, Vivid T8, opremu za kardiovaskularnu ultrazvučnu dijagnostiku koja će omogućiti preciznu analizu srčane funkcije i strukture. Vivid T8 je ključan za dijagnozu i praćenje srčanih oboljenja, pomaže medicinskom osoblju da brže i tačnije identifikuje probleme i pruži bolju njegu pacijentima.

Nadaju se  se da će njihov doprinos napraviti razliku u životima onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Menprom će i dalje vjerno stajati uz svoje sugrađane.

(TIP)