Video/Foto: Svečana sjednica Općinskog vijeća Banovići povodom Dana državnosti BiH

U povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Banovići. Ovom prilikom naglašena je važnost 25. novembra kao jednog od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine, a prigodnim referatom prisutnima se obratila Zamfira Mujić, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća.

U svom obraćanju kazala je da su Bosanci i Hercegovci prije 80 godina na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a odlučno kazali da hoće da njihova zemlja bude slobodna, zbratimljena Bosna i Hercegovina, zemlja u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost i jednakost svih Srba, Muslimana i Hrvata. Istakla je da bi nam odluke delegata ZAVNOBiH-a trebale biti vodilja kako da idemo naprijed, a na nama, građanima ove zemlje, Bošnjacima, Srbima, Hrvatima i Ostalima, kako god se željeli zvati je da osiguramo da Bosna i Hercegovina zauzme svoje mjesto u europskoj porodici država.

Svečanost u povodu Dana državnosti  uveličali su učenici osnovnih škola „Grivice“, koji su priredili prigodan kulturno-zabavni program. Prije svečane sjednice Općinskog vijeća položeno je cvijeće na Centralno spomen obilježje u gradu, gdje su delegacije općine, političkih partija, boračkih udruženja i privrednih subjekata proučile fatihu i odale poštu šehidima i poginulim borcima općine Banovići.

(TIP)