Superjednostavna salata Jamieja Olivera sadrži bitan sastojak za mršavljenje

Ako pokušavate smršati, postoje neke namirnice koje je korisno uključiti u prehranu. Prema dijetetičarki Jessici Crandall, kvinoja je jedan takav sastojak.

“Kvinoja je doista moćna hrana, a također je vrlo svestrana. Možete je jesti ujutro za doručak, dodati salatama za ručak ili kao prilog za večeru. Sadrži vlakna i proteine te je složeni ugljikohidrat, a sve to može pridonijeti većem osjećaju sitosti”, kaže Crandall.

Portal Eat This, Not That uvrstio je kvinoju na popis 30 namirnica koje uvijek treba imati pri ruci kada smo na dijeti. Mi smo pronašli recept Jamieja Olivera za vrlo jednostavnu salatu od kvinoje San Fran. Recept sadrži sastojke dostatne za četiri osobe.

Sastojci

Za salatu:

  • 300 grama kvinoje
  • jedan svježi crveni ili žuti čili
  • 100 grama mladog špinata
  • četiri mlada luka
  • svježi korijander
  • svježa metvica
  • veliki zreli mango
  • dvije limete
  • dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • zreli avokado
  • 50 grama feta sira
  • kres-salata

Za piletinu:

  • 200 grama pilećih prsa bez kože
  • čajna žličica mljevene paprike
  • čajna žličica dimljene paprike
  • maslinovo ulje
  • dvije paprike

Za serviranje:

  • četiri žlice nemasnog jogurta

Priprema:

Stavite tavu na srednje jaku vatru. Dodajte kvinoju u tavu i obilno je prelijte kipućom vodom.

U multipraktik stavite čili, špinat, narezani mladi luk i korijander, ali sačuvajte nekoliko listića. Natrgajte malo metvice i izmiksajte.

Stavite pileća prsa na masni papir i pospite ih solju, crnim paprom i paprikom. Presavijte papir pa piletinu izvaljajte na 1.5 centimetara debljine.

Piletinu prebacite u tavu na žlicu maslinovog ulja. Okrenite je na drugu stranu nakon tri do četiri minute i pecite dok ne bude pečena.

Paprike očistite od sjemenki i svaku narežite na osam trakica. Dodajte ih u tavu i miješajte. Ogulite mango i narežite ga na kockice.

Ocijedite kvinoju i isperite je pod mlazom vode iz slavine, zatim je ponovno ocijedite. U posudu stavite ocijeđenu kvinoju, dodajte mješavinu izmiksanog špinata od ranije i iscijedite sok od limete. Sve prelijte maslinovim uljem i dobro pomiješajte. Začinite po ukusu solju i crnim paprom.

Dodajte komadiće manga i paprike, kao i narezani avokado. Sada ubacite i narezanu piletinu te vrh pospite feta sirom. Ukrasite ostatkom listića korijandera i kres-salatom. Poslužite uz jogurt, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)