Concentrix + Webhelp nastavlja zapošljavanje u BiH

Concentrix + Webhelp, vodeća svjetska kompanija za korisničko iskustvo (CX), rješenja i tehnologiju, nastavlja da širi poslovanje na teritoriji Bosne i Hercegovine. Kako navode iz bosansko-hercegovačkog predstavništva, tokom ovog ciklusa zapošljavanja, cilj im je da prošire tim od više od 200 stručnjaka za korisničko iskustvo.

 Oliver Derler, CEO Concentrix + Webhelp Balkan, ističe da je Bosna i Hercegovina veoma perspektivno tržište zbog svoje multikulturalnosti, visokog stepena obrazovanja u društvu i dobre povezanosti sa Evropom.

 „U ovom ciklusu zapošljavanja fokus je na proširenju tima koji će brojati više od 200 ljudi. Tu, prije svega, govorimo o poznavaocima njemačkog jezika i našoj bosanskohercegovačkoj kancelariji. Imajući u vidu da je mreža naših usluga razvijena po cijelom svijetu, zadovoljstvo mi je što mogu da kažem da stručnjaci iz Bosne i Hercegovine već rade na velikim i važnim globalnim projektima”, napominje Derler.

 Benjamin Kadić, osnivač i direktor najveće regionalne kancelarije za zapošljavanje Popcorn Recruiters, ističe da je zadovoljan produbljivanjem saradnje globalne privrede sa privredom u Bosni i Hercegovini: „Ovakva vrsta investicije dodatno povezuje Bosnu i Hercegovinu sa svijetom i potvrđuje činjenicu da je Bosna i Hercegovina dobar izbor kad su u pitanju investicije multinacionalnih kompanija”, objašnjava Kadić i dodaje: „Concentrix + Webhelp kreira multidisciplinarna rješenja u najrazličitijim industrijama i omogućava da se njihovi stručnjaci oprobaju u brojnim sektorima među kojima su telekomunikacije, bankarstvo i zdravstvo.”

 Iz Concentrix + Webhelp-a ističu da im je, pored daljeg investiranja u razvoj poslovanja, jako važna i komunikacija sa zajednicom. Zbog toga rado podržavaju inicijative kao što je trka za podizanje svijesti o važnosti ženskog zdravlja Race for the cure i učestvuju na događajima kao što je Regionalni sajam poslova.

 „Poslovni pristup Concentrix + Webhelp-a je takav da uvijek stavljamo ljude na prvo mjesto. Zbog toga nam je važno da reagujemo na njihove inicijative, da se uključimo u zajednicu i podržimo njihove želje za angažovanjem”, zaključuje Oliver Derler.

(TIP)