Video/Foto: Novo lice Audijeve admiralske krstarice

Audi je redizajnirao i tehnički unaprijedio Q8, svoj najveći SUV model u ponudi. Automobil je ostao potpuno istih dimenzija, ali s podosta unaprijeđenih estetskih detalja koji će nadalje karakterizirati kompletnu Q gamu. Na primjer, ističu se usisnici zraka koji su sada integrirani u prednji kraj automobila, promijenjen je izgled prednje rešetke te svjetala. Ona su, pak, priča za sebe: sprijeda su Matrix LED svjetla s laserskim dugim svjetlima, dok su straga digitalna OLED svjetla čiji se dizajn može mijenjati. Na izbor su četiri opcije.

Automobil ima virtualni kokpit koji vozaču pruža niz korisnih informacija i to u punoj HD rezoluciji, a prvi put moguće je koristiti i aplikacije trećih strana kao što su Spotify ili Amazon Music.

Od benzinskih agregata dostupni su trolitreni šestcilindrični motor s 340 KS (verzija 55 TFSI), dok u elitnom SQ8 radi V8 s čak 507 KS i enormnim okretnim momentom od 700 Nm.

Ulazna je dizelska ponuda oznake 45 TDI obujma tri litre i s 231 KS, dok snažnija verzija oznake 59 TDI ima čak 286 KS. Inače, svi su motori upareni s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa, a podrazumijeva se i quattro pogon, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Audi)