Padaju cijene polovnih automobila u Njemačkoj

AUTOSCOUT24, jedan od najvećih europskih internetskih portala specijaliziranih za oglašavanje polovnih automobila, objavio je kako je nastavljen trend pada cijena polovnih vozila, usprkos činjenici da je u padu i njihova ponuda.

Tako je prema njihovom AGPI indeksu prosječna cijena polovnog vozila 27.635 eura, što je jedan posto manje nego prethodnog mjeseca. S druge strane, nešto je porasla prosječna cijena električnih vozila – za 1.2% – ali potražnja za njima čak je 16 posto manja nego prošlog mjeseca. Ovaj pad cijene rabljenih auta, iako relativno malen, utoliko je važniji jer se dogodio u jesen, kada je već uobičajeno velik promet u trgovini vozila, nakon ljetnog zatišja.

 

Inače, najveći je pad cijena u kategoriji luksuznih vozila, a najviše su pojeftinila vrlo mlada i ekstremno stara vozila. Valja naglasiti kako je ovo već sedmi mjesec zaredom da cijene polovnih vozila padaju, nakon kulminacije koja se dogodila u martu ove godine. U tom je periodu AGPI indeks pao s 29.180 eura na već spomenutih 27.635, što je manje za popriličnih 5.3%, prenosi Index.hr.

(TIP /Foto: Profimedia)