Kako očuvati brak? Saznajte 5 tajni dugotrajne ljubavi

Jeste li se ikada zapitali kako neki ljudi ostaju u braku desetljećima, a još uvijek izgledaju jednako sretni kao na dan vjenčanja? Prema Paulu Hokemeyeru, doktoru znanosti, ovi sretni parovi imaju nekoliko tajni, prenosi N1.

1. Poštovanje

“Bez obzira na seksualnu orijentaciju, rasu, dob, vjeru ili bilo koje drugo obilježje para, jedina stvar koja ih održava zdravim, sretnim i zaljubljenim je duboko poštovanje prema drugoj osobi, odakle god dolazila, gdje god bila i gdje god da se trenutno nalaze,” za Best Life kaže dr. Hokemeyer.

2. Radoznalost

“Parovi koji su sretni zajedno nikada ne gube znatiželju za svijet u kojem imaju privilegiju živjeti, jedno za drugo ili za sebe”, objašnjava dr. Hokemeyer. “Znatiželja je ono što omogućuje parovima da svako jutro ustanu iz kreveta i raduju se onome što mogu otkriti tog dana.”

3. Smisao za humor

Parovi koji se smiju zajedno, ostaju zajedno, kaže dr. Hokemeyer. “Biti sretan tijekom duljeg vremenskog razdoblja zahtijeva vidjeti obilje humora u izazovima i klonulosti života”, objašnjava. “Par koji se ne može zajedno smijati osuđen je na jadnu egzistenciju i neizbježan prekid.”

4. Napredak

Brakovi su maratoni objašnjava dr. Hokemeyer. “Vidio sam previše parova koji misle da bi koraci kojima započinju brak trebali ostati isti tijekom čitavog braka. Parovi moraju priznati da brakovi prolaze kroz životne faze i trebali bi svjesno prilagoditi svoj tempo u skladu s tim.”

5. Ljubaznost

Ljubaznost znači puno u braku. “Život je izazovan i neizvjestan. Može nam donijeti stvari koje nas čine krhkima. Uspješni dugoročni partneri suprotstavljaju se ovom porivu aktivno njegujući ljubazan i velikodušan duh bića”, kaže dr. Hokemeyer.

(TIP/Foto: Pixabay/Ilustracija)