“Slučaj s Romerquelle vodom nije izmišljen, ali je izoliran”

Već dva dana se društvenim mrežama u Hrvatskoj šire poruke u kojima se upozoravaju kupci da ne konzumiraju Coca-Coline proizvode. Naposljetku je policija potvrdila da su još prije tri dana dobili dojavu o osobi kojoj je pozlilo nakon konzumacije pića.

O svemu su se konačno oglasili i iz Coca-Cole. Priznali su da slučaj s Romerquelle vodom nije izmišljen, ali dodali da je izoliran.

Iz Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. za Jutarnji list su kazali „Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml.

Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj.

U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima“.

U međuvremenu su se u cijelom slučaju oglasili i iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

– Nakon zaprimljenih informacija o kemijski kontaminiranim pićima u ugostiteljskim objektima, ali i hospitalizacija pod sumnjom na hemijsku ozljedu usne šupljine, grla i jednjaka, nadležna tijela na terenu prikupljaju uzorke spornih pića. Nad istima će se provesti sva potrebna ispitivanja radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije po službenoj dužnosti vodi evidenciju o zaraznim i hroničnim nezaraznim bolestima te nije nadležan za evidenciju gore spomenutih slučajeva hospitalizacija. Za prikupljanje uzoraka nadležna je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije po službenoj dužnosti ovlašten je za provedbu svih analiza hrane i pića, i iste će provesti ako nadležna tijela to nalože – stoji u priopćenju.

(TIP/Izvor: Jutarnji.hr/Foto: Ilustracija/HRT)