Fudbaleri Slobode poraženi od Bratstva u Gračanici

FK Sloboda Tuzla poražen je u subotu  u Gračanici od NK Bratstvo rezultatom 2:1 (0:0) u okviru utakmice 13. kola Prve lige FBiH.

Sloboda je u utakmicu ušla kao favorit i zaprijetila je u samom startu preko Dervišagića čiji pokušaj blokira Dobrilović.

U nastavku utakmice domaći su pokušali preko Poturalića da ugroze Muminovića, ali lopta odlazi preko gola. U 15. minuti utakmice u prilici se ponovo našao Dervišagić, ali njegov udarac blokira zadnja linija odbrane domaćih.

U nastavku utakmice uslijedila je nešto mirnija igra s polušansama na obje strane. Najprije Sloboda pokušava iz prekida, ali udarac kapitena Husejinovića u 25. minuti zaustavlja golman Arnautović.

Tri minute kasnije zaprijetili su domaći preko Smajića, ali Mujkić je bio na visini zadatka te je otklonio opasnost ispred gola Slobode.

Igrao se 36. minut utakmice kada su domaći stvorili odličnu priliku za gol. Sinanović je sjajno ubacio, Maid Jaganjac odlično šutirao glavom, ali lopta odlazi pored gola.

 Do kraja prvog dijela utakmice Sloboda je pokušavala doprijeti do gola, ali mreža je ostala mirna te se na pauzu otišlo s  rezultatom 0:0.

Početak drugog poluvremena donio je agresivniju igru s više tempa što je rezultiralo golom već u 52. minuti kada Poturalić pogađa mrežu Slobode za vodstvo domaćih rezultatom 1:0.

Kapiten domaćih odlično je uposlio Poturalića koji s vrha kaznenog prostora preciznim udarcem pogađa mrežu Muminovića.U nastavku se igra rasplamsala te su Crveno-crni krenuli ka izjednačenju.

Već u 56. minuti nakon udarca ih uglas Mujkić se odlično snalazi u kaznenom prostoru, glavom šutira prema Arnautovića kojeg spašava okvir gola.

Sloboda je nastavila sa napadima što se isplatilo u 60. minuti kada Husejinović kreće u solo prodor prema golu Bratstva  kada ga nepropisno zaustavlja Redžić, a sudija Kapo dosuđuje kazneni udarac. Siguran je bio kapiten Husejinović koji u 60. minuti s bijele tačke pogađa za 1:1.

U nastavku se igra preselila na sredinu terena bez ozbiljnih prilika sve do 79. minute kada De Carvahalo pogađa mrežu Slobode za 2:1. Devedžić je uputio sjajan centaršut u kazneni prostor Slobode gdje se najbolje snalazi Carvahalo koji s ivice peterca odličnim udarcem glavom matira Muminovića.

Do kraja utakmice Slobode je uspjela stvoriti nekoliko poluprilika, a vrijedi izdvojiti šansu Kalesića u 86. minuti kada njegov udarac zaustavlja mladi Arnautović Edin.

(TIP/Izvor: fksloboda.ba)