U Austriji se srušio mali avion koji je letio iz Zagreba, poginula četiri putnika

Četvero ljudi poginulo je jučer kada se srušio laki avion u St. Andrä im Lungau u Austriji. Avion je poletio iz Zagreba i prvotno je trebao sletjeti u Salzburg, a uzrok pada još nije jasan, javlja Salzburg24.

Četiri su osobe poginule kada se letjelica srušila jučer poslijepodne u St. Andrä im Lungau, objavila je jutros salzburška policija.

Nesreća se dogodila na Mitterbergu u okrugu Lintsching, usred šume na strmom, neprohodnom terenu. Očevidac je čuo prasak i obavijestio hitnu pomoć.

Mali avion Cirrus SR-20 poletio je iz Zagreba i pretpostavlja se da je nešto iza 15 sati naišao na za sada nerazjašnjene probleme koji su doveli do pada. Kao odredišna zračna luka najavljen je Salzburg, navodi policija. Još uvijek nije izvršena identifikacija tijela.

Stalna kiša i strm teren otežavali su spašavanje koje je potrajalo do duboko u noć. U akciji su bili helikopter hitne pomoći, doktor i tri spasilačka vozila Crvenog križa, vatrogasne postrojbe St. Andrä, Tamsweg i Ramingstein, gorska služba spašavanja Tamsweg i policija.

Državni ured kriminalističke policije Salzburga i zrakoplovni stručnjaci sada ispituju olupinu kako bi utvrdili uzrok nesreće.

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Feuerwehr Bezirk Lungau)