Tuzla: Prodajom cool čarapa do izliječenja dvojice sinova

Šareni izlog često ne mora značiti da je nekome takav i život. Bračni par Memišević iz Tuzle, zbog teških bolesti obojice sinova koje zahtijevaju vrijeme i posvećenost, nikada nisu bili u mogućnosti raditi u nekoj firmi. Umjesto toga, otvorili su radnju u kojoj prodaju zanimljive čarape sa natpisima i likovima iz crtanih filmova. Novcem od prodaje finansiraju liječenje svoje djece.

Dok je njen suprug sa jednim sinom na liječenju u Turskoj, Besima Memišević sa drugim prolazi proces liječenja na onkološkom odjeljenju UKC-a Tuzla. U periodu između terapija, prodaje čarape i tako pokušava pokriti osnovne troškove.

Sve nam je isto potrebno, ali dupli su troškovi, na dva fronta smo podijeljeni.

Životna priča dirnula je ne samo Tuzlake nego i građane Bosne i Hercegovine. Najmanje što mogu učiniti je kupiti sebi nekoliko ovih odjevnih predmeta.

Od djece do najstarijih. Svi sa jednim ciljem – kupovinom čarapa do izliječenja ova dva dječaka koji imaju tek 11 i 12 godina.

I kako to obično biva kad je čovjek u nevolji, ne gubi dostojnstvo. Bračni par Memišević je okružen veseljem i raznolikošću koja, vjerovali ili ne, dolazi od njihovih dječaka. Iako su većinu djetinjstva proveli u bolničkim sobama, dječiju radoznalost i volju nikada nisu izgubili.

Njih kad vidimo da trče, da su veseli – oni su nam pokretačka snaga i kako mi da budemo drugačiji onda?

Građane Bosne i Hercegovine, koji su navikli na teške periode, nije teško pokrenuti. Nekima je okidač  osmijeh,  nekima volja njihovih roditelja, nekima njihov ponos. Sigurno je jedno, svima je zajednička emocija, pomoći onima na kojima će počivati budućnost – djeci.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Autorica: Azra Delmanović-Avdić)