Nastavljen trend rasta broja zaposlenih u općini Banovići – Kantonalna privredna komora objavila tabelarni prikaz stanja u općinama/gradovima TK

Prema podacima Kantonalne privredne komore Tuzla (jun 2023) u općini Banovići registrovane su 6.282 zaposlene osobe, dok posao traži 3.634 osobe. Navedeni podaci objavljeni su u Komorskom informatoru (broj: 8-10/23), u okviru članka „Privredna kretanja u Tuzlanskom kantonu za I-VI 2023. godine“.

Naime, dat je tabelarni prikaz broja zaposlenih/nezaposlenih osoba u općinama/gradovima TK među kojima je i općina Banovići. Ako se uzme u obzir broj stanovnika iz navedenih podataka proizlazi da skoro svaki treći građanin ove Općine je zaposlen. Ukoliko bi se pravila usporedba sa drugim općinama da se zaključiti sa su drugi u Tuzlanskom kantonu po zaposlenosti, odmah iza grada Tuzla.

U prvih šest mjeseci 2023. godine u općini Banovići zabilježen je porast broja zaposlenih lica, odnosno smanjen je broj nezaposlenih, što je vidjivo ako se ovi podaci usporede sa podacima iz 2022. godine. Zaključno sa decembrom 2022. godine na području naše Općine bila je evidentirana 6.191 zaposlena i 3.776 nezaposlenih osoba.

(TIP)