Muž ubio suprugu, pa tijelo zakopao u šumi: Par se razvodio, svjedoci čuli osumnjičenog kako izgovara jezive riječi

Tri mjeseca nakon nasilne smrti penzionerke Marion S. (68) iz Štajnhagena u Njemačkoj, javno tužilaštvo u Bilefeldu podnijelo je optužnicu za ubistvo njenog supruga Hansa-Hajnriha S. (72). Kažu da je farmer i pastir ubio ženu iz pohlepe, izdaje i niskih pobuda. On je u pritvoru i tvrdi da je nevin.

5. jula, Marion S. je nestala tokom dana dok je čistila kuću svojih roditelja u Štajnhagenu. Poznanici sa kojima je dogovorila da se sretnu tog popodneva zatekli su samo njen mercedes u kući sa torbicom u njoj. Oni su podnijeli prijavu za nestanak. Policijske pretrage su bile neuspješne.

Sumnja se brzo okrenula ka mužu. Par je živio odvojeno od 2020. godine. Bjesnio je brakorazvodni rat u kome je farmer navodno pretio svojoj ženi. Krajem juna 2023. godine otkazao je sastanak za razvod. Očigledno zato što nije bio voljan da plaća izdržavanje, prenosi Bild.

Svjedoci tvrde da su ga čuli kako je rekao da će radije ubiti ženu nego da joj da novac. Navodi se i da je žrtva nekoliko puta rekla da ga se plašila i da se jedva usuđivala da sama izađe iz stana.

Jedanaest dana nakon nestanka došlo je do jezivog otkrića: u borovoj šumi u Hale-Kelkebeku, samo 800 metara vazdušne linije od farme njenog muža, šetači su otkrili tijelo Marion S. Zakopana je u rupu u zemlji. Obdukcijom je utvrđeno da je bila zadavljena.

Javni tužilac pretpostavlja da je prvo Hans-Jozef S. pa ubio svoju ženu u njenoj kući 5. jula. Glavni trag – dva DNK traga Marion S. pronađena su u prtljažniku vozila njenog muža, koji je kupio tek nakon razdvajanja.

Uviđaj tragova prljavštine pronađenih u automobilu i dalje je u toku. Tužilac se nada da su došli iz borove šume u kojoj je pronađeno tijelo. Pored toga, uzorke poda iz kuće u Štajnhagenu ispituje LKA u Dizeldorfu.

Prema kancelariji javnog tužioca, Hans-Hajnrihov alibi je manjkav.

Istrage nad drugim osobama bliskim ubijenoj ženi nisu otkrile ni najmanju sumnju. Regionalni sud u Bilefeldu sada mora da odluči da li će otvoriti postupak. Proces bi mogao da počne u januaru 2024. godine.

(TIP/Izvor: Nova.rs/Foto: shutterstock)