Video: Zeničane će u 2024. godinu uvesti Marija Šerifović

Marija Šerifović novogodišnjim koncertom uvest će Zeničane u novu, 2024. godinu.

Kako je na pres-konferenciji istakao gradonačelnik tog grada Fuad Kasumović, brojni su građani priželjkivali i izrazili želju da u novogodišnjoj večeri nastupi upravo Marija Šerifović.

– Ovo je jedna od najvećih regionalnih zvijezda i presretan sam što je prihvatila biti s nama tu noć. Ovo će biti sigurno najveći regionalni doček nove godine sa Marijom Šerifović, a posebno me raduje što je ovo neupitno i želja naših sugrađana – kazao je Kasumović.

Šerifović je istakla kako je još u junu dobila poziv od gradonačelnika tog grada da za novu, 2024. godinu nastupi u Zenici.

– Još u junu sam bila u Grčkoj, jer sam imala samo pet dana za odmor. Zvoni mi telefon, ne prestaje, a ja neću da se javim. Vrag mi nije dao mira, neko me zove, ali telefon ne prestaje da zvoni i javim se…

Gospodin gradonačelnik je bio simpatičan u razgovoru i odmah sam reagovala i saradnicima prenijela vaš broj i brzo smo došli do dogovora. Ali, ne znate da je cijela regija itekako ljubomorna na vas, grad i činjenicu da sam u Zenici. Zenica će biti prvi grad gdje ću održati koncert nakon izlaska albuma – istakla je Šerifović.

Spektakularni doček nove, 2024. godine, Grad Zenica organizuje uz tehničku realizaciju Radio-televizije Zenica. U saopćenju za javnost iz Grada Zenica, podsjećaju kako je organizacija dočeka nove godine na otvorenom oživjela dolaskom Fuada Kasumovića za gradonačelnika Zenice te da je “četvrti grad po veličini u državi, u najluđoj večeri bio bez ikakvog programa, dok je glavni trg bio prazan i pust”.

Pored Marije Šerifović, na trgu Alije Izetbegovića, u novogodišnjoj će noći nastupiti i Zeničanin Hanad Džehverović, finalista popularnog takmičenja “Zvezde Granda”, a  bit će organiziran i tradicionalni “Zenica Adventure”, koji će imati zimski grad i bogat program.

– Studengrad otvara svoja prava polovinom decembra, a festivalski program počinje od 23. decembra. Najveća radost će biti klizalište od 300 metara kvadratnih i bit će u funkciji početkom decembra – najavio je Nandino Škrbić, direktor RTV Zenica, koji je najavio da će uskoro biti prezentiran cjelokupan program “Zenica Adventurea”.