Na konferenciji ‘Pouzdanost 2023/24’ u novembru priznanja bonitetno pouzdanim bh. kompanijama

Na konferenciji “Pouzdanost 2023/24”, koja će biti održana 22. novembra u Sarajevu, bit će uručena specijalna priznanja kompanijama s ocjenom 4 i 5 bonitetne pouzdanosti – najavljeno je na konferenciji za medije koja je održana danas u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu.

Predstavnici bh. bonitetne kompanije LRC Business Intelligence System (LRC BIS) koja organizuje konferenciju istakli su da se priznanjima “Certifikat bonitetne pouzdanosti” i “Zvijezde bonitetne pouzdanosti” naglašava kvalitet i integritet poslovanja i finansijske dosljednosti nagrađenih kompanija.

Generalna direktorica LRC Group Jadranka Kuljanin izjavila je da su njihove analize za 2023. pokazale zadovoljavajući porast od dva posto bonitetno pouzdanih kompanija u BiH, te porast prihoda tih kompanija od 19 posto.

– Naš zadatak je da izdvojimo kompanije koje su dokazale svoju sposobnost da se pouzdano nose sa svim izazovima na tržištu ispunjavajući visoke standarde kvaliteta poslovanja – navela je Kuljanin.

Dodala je da je ove godine pri izboru nagrađenih dat značaj i predstavnicima sportske i kulturne zajednice, te Sigurne kuće u Sarajevu i Udruženja oboljelih od raka prostate FBiH.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić istakao je da ta institucija provodi različite aktivnosti kako bi se bh. kompanije što bolje pozicionirale na domaćem i stranom tržištu, te podržava projekte koji imaju isti cilj.

Najavio je nastavak podrške projektu “Pouzdanost” koji omogućava bh. kompanijama da postanu bolji i sigurniji poslovni partneri na različitim tržištima.

Naglašeno je da će konferencijom “Pouzdanost 2023/24” biti krunisan završetak još jedne poslovne godine, a nagrađenim kompanijama osigurana promocija, prestiž i prepoznatljivost.

(TIP/Izvor: Fena)