– Došli smo u situaciji da smo morali protiv Portugala napraviti rezultat za neku šansu za dalje. Neke smo svoje šanse propustili protiv Luksemburga, odnosno Islanda na strani. Vjerovatno nas je utakmica u Lihtenštajnu malo zavarala. Imali smo brz protok lopte, šanse… Misliš igraš pred svojom publikom kući, da pokušaš napraviti rezultat. Onda primiš gol u trećoj minuti, noge se počnu tresti, dođe do dosta grešaka – rekao je Džeko za BHT.

– Bez obzira na sve, bez obzira na to kakve igrače imaju i što su puno bolji od nas, prelagano smo primali golove, individualne greške koje protiv ovakvih ekipa ne možeš napraviti. Dvojica prave ofsajd, treći trči za igračem. To su neke stvari koje mi na terenu treba da pričamo, da zovemo jedan drugog. Na kraju kažem završilo je dobro kako je počelo. Ova utakmica selektoru može pomoći da vidi šta možemo u budućnosti napraviti. Protiv ovih ekipa ovako otvoreno, možda čak i sa četiri nazad nije najbolja situacija.

– Nismo dorasli ovim ekipama da igramo jedan na jedan, da im ostavljamo toliko prostora – dodao je Dijamant, prenosi Faktor.ba.

BiH je u osam utakmica slavila samo tri pobjede i tek je peta na tabeli sa devet bodova na kontu.

(TIP/Foto: Fena)