Video: Ubijene dvije osobe u Briselu, naoružani napadač pobjegao na motoru, prekinuta utakmica Belgije i Švedske

Dvije osobe ubijene su večeras u pucnjavi u centru Brisela, saopštila je belgijska policija.

Mediji su emitovali amaterske video snimke, na kojima se vidi kako muškarac nekoliko puta puca u blizini stanice, dodajući da su žrtve Šveđani, javlja AP.

Reprezentacija Švedske igra protiv Belgije na stadionu udaljenom oko pet kilometara. Utakmica između Belgije i Švedske je prekinuta, a na stadionu je veliki broj navijača. Oficijelni spiker pozvao je navijače da ostanu na stadionu.

Portparolka policije rekla je da su policajci brzo stigli na lice mjesta. Nije željela da precizira okolnosti pucnjave.

Muškarac kojeg se sumnjiči da je napadač na Facebooku je objavio videoporuku. U njoj, kako prenosi Sudinfo, kaže da je pripadnik ISIS-a (Islamske države) te se hvali da je ubijao nevjernike. “U svom vrlo nasilnom govoru rekao je da je ubio dvoje ljudi kako bi osvetio muslimane i da živimo i umiremo za svoju vjeru”, navodi se.

Strahuje se da ima još žrtava. Napadač je pobjegao na motoru.

Belgijski premijer Alexander De Croo oglasio se na X-u.

“Moja najdublja sućut rodbini žrtava kukavičkog napada u Bruxellesu. Pratim razvoj događaja zajedno s ministrima pravosuđa i unutarnjih poslova iz nacionalnog kriznog središta. Pratimo situaciju i molimo stanovnike Bruxellesa da budu oprezni.”

(TIP/Izvor: Patria)

  1. Bravo, Safere ! Sa uvoznom strujom, uz njeme cijene, slijedi zatvaranje mnogih proizvodnih kompanija i ... " etnicko ciscenje*.