– Što se tiče DF-a nema nikakve priče o novoj većini, koalicija u TK je čvrsta kao beton. Ako neko misli drugačije prikupe se potpisi, zakaže sjednica Skupštine TK, promijeni se rukovodstvo, smijeni Vlada TK i tako dalje. Sve drugo je samo način da se izađe iz medijske anonimnosti, s obzirom da su bili izbori u stranci. Gospodin Tokić ima pravo da priča. Shvatam da je njemu bitno da bude u vlasti, jer SD nije nigdje vladajuća garnitura, a predstoje izbori, treba održati tonus među članstvom, uzeti učešće u kreiranju društvenih aktivnosti, a to je iz opozicije veoma teško – kaže Vujović.

Podsjećamo, Stranka demokratske akcije (SDA) i DF imaju 18 zastupnika u Skupštini TK, što predstavlja većinu, a pored njih, tu su i dva nezavisna zastupnika, koji su ranije bili članovi Stranke za BiH.

– Sjednica Skupštine TK će biti održana do kraja oktobra i to je to. Priče o promjeni vlasti u TK su za neke vijest, ali u stvarnosti je vijest da je pala vlada Trojke u Zeničko-dobojskom kantonu, da je premijer Trojke u Sarajevu podnio ostavku, Parlament Federacije BiH ne funkcionira kao ni državni, pa oni udaraju na TK gdje sve funkcionira. Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je blokirao državni nivo, Hrvatska demokrataska zajednica je apsolutni vladar u FBiH i jasno je da je ta politika šarena laža. Skreće se pažnja s toga – zaključio je Vujović.

(TIP/Izvor: Faktor.ba/Autor J.Bojić)