Daily Mail: Ovo je glavni favorit za ulogu Jamesa Bonda

Aaron Taylor-Johnson glavni je favorit da postane novi James Bond, ekskluzivno doznaje Daily Mail. Britanski tabloid navodi da je on najizgledniji kandidat. Otkako je Daniel Craig odustao od uloge 007 nakon pet filmova, kruže glasine o tome koja će zvijezda zamijeniti ikonu.

Sada je insajder otkrio da je britanski glumac (33) vrlo blizu dobivanja uloge, a redatelj Oppenheimera Christopher Nolan (53) vjerojatno će voditi sljedeći film u franšizi. “Aaron Taylor-Johnson trenutno je favorit za ulogu, on je prvi izbor Barbare Broccoli”, tvrdi izvor.

O Christopheru Nolanu je dodao: “Iznimno je zainteresiran učiniti nešto sasvim drugačije s franšizom. On vrlo pažljivo odlučuje s kim radi, a još nije poznato hoće li utjecati na izbor Aarona Taylora-Johnsona.”

Redatelj radio s još jednim potencijalnim Bondom

Nolan je poznat po stalnom korištenju sličnih glumačkih postava u svojim filmovima, radio je s još jednim potencijalnim Bondom – Tomom Hardyjem, na tri filma: Inceptionu, Dunkirku i The Dark Knight Risesu.

Nolan je radio s Taylor-Johnsonom na filmu Tenet iz 2020., u kojem je glumac igrao sporedni lik Ivesa. “Kad postoji prilika za rad s nekim poput Chrisa Nolana, samo se nadaš da ćeš uspjeti to ostvariti”, izjavio je Aaron 2020. za THR.

Tri uvjeta za novog 007

James Bond, poznati britanski špijun s dozvolom za ubojstvo, već desetljećima je priznata figura u svijetu filma. Od svog prvog nastupa u filmu Dr. No iz 1962. godine, ovaj lik Jamesa Bonda je postao sinonim za špijunske filmove, britanski šarm i akcijske spektakle.

Niz iznimnih glumaca, od Seana Conneryja do Daniela Craiga, dali su svoj doprinos u oblikovanju ovog jedinstvenog lika. Svaki od njih je Jamesa Bonda interpretirao na svoj način, stvarajući niz nezaboravnih filmskih trenutaka.

No s vremenom dolaze promjene, a nakon što je Craig u 2021. godini odložio pištolj i odijelo, suočavamo se s pitanjem tko bi trebao biti sljedeći James Bond. Hoće li novi Bond nastaviti tradiciju suptilne elegancije i britanskog stila, ili će producenti krenuti drugačijim smjerom i radikalno promijeniti način na koji gledamo ovog legendarnog špijuna?

Producenti Barbara Broccoli i Michael Wilson postavili su tri uvjeta za novog Bonda: mora biti Britanac, mora biti dovoljno mlad da može glumiti Bonda minimalno 15 godina i mora biti muškarac, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Profimedia)