Znakovi kojima nam tijelo pokazuje da s našim zdravljem nešto nije u redu

Kada sa zdravljem našeg tijela nešto nije u najboljem redu, ono će nam to jasno pokazati. Međutim, većina ljudi te znakove ignorira pa nerijetko simptomi mogu prerasti u mnogo ozbiljniji zdravstveni problem.

Upravo zbog toga treba reagirati na prvu pojavu neobičnih ili sumnjivih promjena, prenosi Best Life. Evo koji sve znakovi mogu otkrivati da nešto nije u redu sa zdravljem našeg tijela.

Nadutost

Nadutost je često uobičajena pojava koja uglavnom nema ozbiljnih uzroka, ali ne uvijek. Doktori upozoravaju da u nekim slučajevima nadutost stomaka može ukazivati na probleme sa zdravljem, kao što je rak jajnika. Kako govore, ova se vrsta raka kod žena javlja se upravo u obliku nadutosti do koje dolazi zbog nakupljanja viška tekućine u trbušnoj šupljini.

Noćne more

Iako nam se naši snovi mogu činiti nevažnima, ponekad nam govore puno o našem zdravlju. Prema Američkom udruženju za oboljele od Parkinsonove bolesti, imati intenzivne i živopisne snove ili noćne more može biti rani znak Parkinsonove bolesti.

Opadanje kose

Sezonsko opadanje kose sasvim je normalna pojava, ali ako se događa prečesto i počne iznenada, Američka akademija za dermatologiju kaže da to može biti posljedica bolesti. Dva moguća temeljna medicinska stanja koja uzrokuju opadanje kose su bolest štitnjače i anemija.

Nagli gubitak kilograma

Iako nekima ideja o mršavljenju bez posebnog truda zvuči kao ostvarenje sna, ponekad bi to mogao biti znak da nešto ozbiljno nije u redu s našim zdravljem. Neobjašnjiv gubitak težine simptom je raka želuca, prema Američkom društvu za rak, jer može biti rezultat gubitka apetita ili se pojaviti kao direktna posljedica bolesti, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)