Muškarac uhapšen u Njemačkoj nakon što je tijelo njegove kćerke bačeno u kanal

U zapadnoj Njemačkoj uhapšen je muškarac nakon što je njegova trogodišnja kćerka umrla dok je navodno bila zaključana u podrumskoj prostoriji, a on je njeno tijelo bacio u kanal, saopćile su vlasti u nedjelju, javlja agencija AP.

U petak je 40-godišnji Nijemac otišao u policijsku stanicu u svom rodnom gradu Dinslakenu i rekao policajcima da mu je kćerka umrla, a on je zatim bacio njezino tijelo, natovareno tegovima, u kanal u obližnjem Oberhausenu, navodi se u saopćenju policije i tužiteljstva.

Istražitelji su rekli da vjeruju da je muškarac zatvorio djevojčicu u podrumsku prostoriju stambene zgrade na nekoliko dana, vjerovatno kao “odgojnu mjeru”. Opskrbljivao ju je hranom i pićem i stalno je provjeravao.

Kada ju je provjerio prošle nedjelje ujutro, bila je mrtva, navodi se u saopćenju. Navodno je te večeri bacio njeno tijelo u kanal.

Ronioci su izvukli tijelo u petak navečer, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti povraćena pulpa hrane. Nije bilo naznaka smrtonosnih ozlijeda.

Otac je priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo tjelesne ozljede i oduzimanje slobode sa smrtnom posljedicom. Policija i tužiteljstvo rekli su da još nije govorio o tome šta se točno dogodilo.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Ilustracija)