Bračni par iz Splita vraćao se s medenog mjeseca: Antonela je preminula, Marko je na intenzivnoj

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Venecije poginula je trudnica Antonela Baković (24), a njen suprug Marko Baković, također 24-godišnjak, u bolnici je na intenzivnoj njezi. U pitanju je mladi bračni par iz Splita, a njihove identitete potvrdio je italijanski list Corriere della Sera.

Bračni par Antonela i Marko vjenčali su se prije 20-ak dana kada je Antonela djevojačko prezime Perković zamijenila suprugovim prezimenom Baković, a u Veneciju su otputovali na medeni mjesec.

Kako piše Index, Splićanka Antonela je bila u petom mjesecu trudnoće.

bračnio par antonela marko venecija

FOTO: Facebook

Njen suprug Marko je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i bio je životno ugrožen, no sada je stabilno.

Sudeći prema društvenim mrežama, mladi je par živio u Solinu. Vraćali su se iz Venecije busom zajedno s ostalim putnicima kada je došlo do nesreće.

Stradala 21 osoba

U stravičnoj nesreći poginula je najmanje 21 osoba, a osim Hrvatice, među poginulima je i petero ukrajinskih državljana, Nijemac, Francuz i Talijan. Među preminulim žrtvama je i novorođenče.

Nesreća se, podsjetimo, dogodila jučer oko 19:45 u gradu Mestreu, 9 kilometara od centra Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao na krov s nešto više od 10 metara.

Autobus je prevozio četrdesetak italijanskih i stranih turista koji su se iz posjeta Veneciji vraćali u kamp u kojem su odsjeli, prenosi Fokus.ba.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo koje se kretalo po mostu udarilo je u sigurnosnu ogradu i sletjelo u ponor u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada u regiji Veneto. “Glavna pretpostavka u ovom trenutku je da se vozač autobusa osjećao loše”, naveli su italijnski dužnosnici.

(TIP/Foto: Facebook)