Kod raskrsnice “Crveni 7” izmjene režima saobraćaja

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica obavještava građane da će, zbog izvođenja građevinskih radova izgradnje kružnog toka na lokaciji raskrsnica „Crveni 7“ u Tuzli doći do izmjene režima saobraćaja od utorka 03.10.2023. godine. U prvoj fazi su planirani radovi u obuhvatu Sjeverne gradske saobraćajnice, od raskrsnice kod objekta „Pivare Tuzla“ smjer kretanje do raskrsnice sa ulicom Dragiše Trifkovića, kod objekta „Omladinskod doma“. Takođe, u obuhvat I faze radova spada i početak ulice Muse Ćazima Ćatića.

Prilikom izvođenja radova neće doći do potpune obustave saobraćaja nego samo do preusmjerenja na pomenutom dijelu Sjeverne saobraćajnice tako da će se saobraćaj odvijati sa preusmjerenjem u kolovozne trake i u dvosmjernom režimu sa zabranama lijevog skretanja. Povremena propuštanja u zonu radova će biti moguća samo za učesnike u saobraćaju sa prebivalištem u ulici Muse Ćazima Ćatića i za interventna vozila. Privremena izmjena režima saobraćaja će trajati od 03.10.2023. godine do okončanja I faze radova

Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

(TIP)

Komentar

  • marantz says:

    A taze ugrađene kamere na semaforima u oba pravca. 😁
    Naravno, za očekivati je i pješačke prelaze tik na ulazu/izlazu iz kružnog. Nema teorije da se to pomakne makar 10m. Doduše, odmah na početku 2.Tuzlanske je autobuska stanica, skoro pa na raskrsnici (kao i kod Tenisa), pa pješački ne možeš pomjeriti ni da hoćeš.
    I ne sumnjam da će prelazi biti na ležećim policajcima. 🤪

Komentari su zatvoreni.