Nalića: Pozivam sve navijače na najtežu utakmicu

Golom rezerviste Tarika Kapetanovića Sloboda je u četvrtak uvečer pobijedila Željezničar i ostvarila plasman u osminu finala Kupa BiH, a svoj komentar nakon utakmice dao je šef stručnog štaba FK Sloboda, Zlatan Nalić.

˝Znali smo da nas čeka paklena utakmica zato što je ovo Željezničaru  biti ili ne biti, zbog njihove rezultatske situacije. Mi smo se bavili nama i znali smo kako da pripremamo ovu utakmicu. Izuzetno teška utakmica za taktičku pripremu iz razloga što mi nemamo premijerligaški roster. Tačno smo rasporedili snage onako kako je trebalo po minutaži i poklopilo nam se da u tom trenutku postignemo gol, taman u tim izmjenama koje smo planirali napraviti u datom trenutku. Željezničar je premijerligaški protivnik i kada takvog protivnika pobijedite ovdje na Tušnju to predstavlja  prestiž. Ja čestitam mojim igračima, upravi kluba i svima koji su oko nas i koji sudjeluju u tome da sve napravimo ispravno˝, izjavio je Nalić koji je pozvao navijače da ponovo ispune Tušanj.

˝Pozivam sve navijače na najtežu utakmicu, a to je utakmica protiv Mladost DK jer mi smo protiv Željezničara doživjeli energetsko i fizičko pražnjenje i pozivam navijače da nam dadnu što veću podršku u nedjelju kako bi ostvarili postavljeni cilj˝, istakao je Nalić.

Podsjećamo, utakmica 8. kola Prve lige Federacije BiH između Slobode i Mladost DK igra se u nedjelju u Tuzli sa početkom u 19 sati.

(TIP)