U koprodukciji BKC TK: Stand up comedy made in Bosnia prikazan pred publikom u Zagrebu i Osijeku

Stand up comedy made in Bosnia, predstava koja je odnedavno dio produkcije JU BKC TK, već četvrti put ove godine je nastupila u zagrebačkom kazalištu Vidra i ponovo nasmijala publiku. Projekat koji postoji već deset godina i koji koautorski potpisuju  Hazim Mujčinović i Filip Andronik 24.09. i 25.09. prikazan je pred publikom u Zagrebu i Osijeku.

Ovo je četvrti put da je publika u Vidri uživala u skoro dva sata bosanskog humora, a 45. put je Zagreb gledao stand up komediju “Made in Bosnia”.

Ni osječka publika nije bila uskraćena za izvrstan show “Made in Bosnia”, pa je predstava 25.09. u Kino Urania ponovljena početvrti, a u Osijeku devetnaesti put i ponovo oduševila prepunu dvoranu Kina Urania Osijek.

Predstava Stand up comedy made in Bosnia nastala je 2013. godine kao projekat dva pionira ove vrste scenskog izvođenja, akademskog glumca i producenta Hazima Mujčinovića i strip crtača Filipa Andronika.

Stand up comedy made in Bosnia u narednom periodu gostuje u Splitu 13.10., Varaždinu 14.10., Novom Sadu 23.10., Minhenu 27.10., Karlsruhe 28.10., Stutgartu 29.10.

Bosna i Hercegovina je prepoznatljiva po mnogim brendovima i ljepotama, a sigurno jedan od brendova jeste i autentični bosanski humor koji kroz ovaj show ima priliku doživjeti i publika van granica naše domovine.

Zadovoljstvo nam je što je ovaj projekat postao dio produkcije JU BKC TK, čime potvrđujemo ambicije JU BKC TK da narednom periodu kroz produkcijske i koprodukcijske projekte ima naše ustanove predstavimo i van granica Bosne i Hercegovine.

(TIP)