Kosovska policija ubila jednog napadača u Banjskoj, zatvoreni Jarinje i Brnjak

Policija Kosova saopštila je u nedjelju da je ubijen jedan od napadača u selu Banjska u opštini Zvečan, na sjeveru zemlje, gdje je rano u nedjelju ubijen pripadnik policije, a još dvoje povrijeđeno.

Policija je saopštila da je situacija na sjeveru zemlje i dalje napeta.

“Kriminalne grupe s vremena na vrijeme napadaju vatrenim oružjem policijske jedinice na terenu koje, uprkos napadima na njih, nastavljaju svoju posvećenost stvaranjem sigurnosnog perimetra, u interesu smirivanja situacije, obezbjeđenja sigurnosti i vladavine zakona i reda na Kosovu“, navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da se u i oko manastira u Banjskoj nalazi “značajan broj profesionalnih napadača, maskiranih i uniformisanih u različitim uniformama, naoružanih teškim naoružanjem, granatama, vojnim oružjem (zoljama)”.

“Policijske jedinice u skladu sa situacijom i opasnosti koju predstavljaju sporadični napadi kriminalnih grupa, u samoodbrani i odbrani građana tog područja, prinuđene su da odgovore kriminalnim grupama, a prema dosadašnjim informacijama jedan od napadača je ubijen”, navode iz policije.

Policija Kosova je iz sigurnosnih razloga zatvorila dva granična prelaza na sjeveru, Jarinje i Brnjak, te poziva sve građane da koriste ostale granične prelaze za saobraćaj i da izbjegavaju kretanje na tom području.

“Nastavlja se saradnja i koordinacija Policije Kosova sa nadležnim domaćim i međunarodnim institucijama, u cilju održavanja reda i javne bezbjednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca kontinuiranih napada na policijske službenike, a istovremeno ih poziva da se predaju pred organima reda”, navodi se u saopštenju policije Kosova.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija)