Sloboda uvezala i sedmu pobjedu

I pored uslova koji su bili u najmanju ruku na granici regularnosti, u subotu su odigrane prve dvije utakmice sedmog kola Prve lige Federacije BiH.

Tuzlanska Sloboda, koja je u ovo kolo ušla sa šest uzastopnih pobjeda i kao ubjedljivo najozbiljniji kandidat za ulazak u elitno društvo, gostovala je Radniku u Hadžićima, a kiša koja je u Sarajevu i okolini Sarajeva danas padala u velikom obimu učinila je teren nevjerovatno teškim za igru.

No, nije se o pomjeranju utakmice ni razmišljalo, a Tuzlaci su se na kraju bolje snašli i poslije preokreta su upisali nova tri boda.

Bolje su krenuli domaći, koji su u 20. minuti poveli eurogolom Salke Nargalića sa dvadesetak metara, no nisu dugo imali razlog za zadovoljstvo, jer su Tuzlaci pogotkom Eldina Hasanbegovića već u 27. minuti stigli do poravnanja.

Teški uslovi u drugom poluvremenu onemogućavali su i jedne i druge da igraju nešto smislenije, a domaći tim je zatresao prečku Slobodinog gola, prije nego su Tuzlaci stigli do novog pogotka. Igrala se 65. minuta kada je Muharem Ćivić centrirao, a Kenan Delić postigao gol za preokret i vodstvo Slobode od 2:1.

Sloboda ima 21 bod, a njen današnji protivnik Radnik ostao je na osam bodova te je trenutno na desetom mjestu.

(TIP/Izvor: sport1.oslobodjenje.ba/Foto: Sanel Konjhodžić)