Mesi se ozlijedio

Na programu sjevernoameričke Major League Soccer (MLS) sinoć je bilo 14 utakmica u kojima su nastupila i četvorica hrvatskih nogometaša: Kristijan Kahlina, Stipe Biuk, Dario Župarić i Damir Kreilah. Najviše pažnje izazvala je ozljeda Lionela Mesija. Najveća zvijezda MLS-a ozlijedila se u prvom poluvremenu utakmice između njegovog Inter Majamija i Toronta. Napadač Intera teren je napustio u 37. minuti, a za sada nije poznato o kakvoj se ozljedi radi.

Dvije minute ranije zbog ozljede je teren napustio i njegov suigrač Jordi Alba. Inter je na koncu pobijedio 4:0, a strijelci su bili Fakundo Farias u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, Robert Taylor u 54. i 87. te Benjamin Kremaši u 73. minuti. Inter je trenutno na 13. mjestu Istoka s 31 bodom, pet manje od doigravanja. Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je još četiri, pet kola i svaki je bod važan u borbi za plasman u doigravanje.

Kahlina je branio za Šarolt u susretu protiv Filadelfija Uniona koji je završio 2:2. Domaćin je poveo 2:0 golovima Džastina Merama u 55. i Karola Sviderskog u 61. minuti, no Union je uspio izjednačiti, a strijelci su bili Kvin Salivan u 70. i Daniel Gazdag u sedmoj minuti sudačke nadoknade, kada je zabio iz kaznenog udarca.

Ovim rezultatom Filadelfija je šestu godinu zaredom izborila mjesto u doigravanju, dok Šarlot još uvijek visi, trenutno ima tri boda manje od devetog mjesta, posljednje pozicije koja vodi u doigravanju Istočne konferencije.

U derbiju Zapada Los Angeles je na gostovanju kod St. Luis Sitija odigrao 0:0, a Stipe Biuk je za LA igrao od 89. minute. St. Louis vodi u Zapadnoj konferenciji s 50 bodova, dok je Los Andjeles treći s 44 boda. Real Solt Lejk je kod kuće izgubio od Dalasa 1:3, a za poraženi sastav je cijeli susret odigrao Damir Krejlah.

Domaćin je poveo u 43. minuti golom Kristijana Aranža, no gosti su u nastavku okrenuli rezultat, a strijelci su bili Paul Arriola u 56. i Jesus Ferreira u 62. i 71. minuti. Dallas se ovom pobjedom probio na deveto mjesto Zapada, posljednje koje vodi u doigravanje, dok je Real Salt Lake šesti.

Portland Timbers je kod kuće pobijedio San Jose Earthquakes 2:1, osvojivši važne bodove u borbi za play-off. Christian Paredes u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela i Evander u 58. bili su strijelci za pobjednički sastav, dok je za goste zabio Matthew Hoppe u 60. minuti. Dario Župarić odigrao je cijeli susret za Portland koji se nalazi na osmom mjestu Zapadne konferencije, a devet klubova ide dalje.

(TIP/Izvor: Hina)