Meho Kodro više nije selektor reprezentacije BiH

Na današnjoj sjednici Komiteta za hitnost Nogometnog saveza BiH nije usvojen izvještaj Mehe Kodre sa dvije posljednje kvalifikacione utakmice koje je bh. tim odigrao protiv reprezentacija Lihtenštajna i Islanda u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

– Ugovorom je definisana odredba da ako izvršni organ NSBiH ne usvoji izvještaj selektora, isti se jednostrano raskida. Shodno tome, Komitet za hitnost NSBiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa dosadašnjim selektorom „A“ tima – saopćeno je iz NSBiH.

Mostarac se tako u svom drugom mandatu na klupi “Zmajeva” zadržao samo dvije utakmice. U debiju je pobijedio Lihtenštajn sa 2:1, dok je u drugom meču poražen od Islanda čime je reprezentacija BiH praktično ostala bez šansi da kroz kvalifikacije izbori nastup na Evropskom prvenstvu.

Tako će u nastavku kvalifikacija reprezentaciju BiH voditi novi selektor, koji bi trebalo da pripremi ekipu za najvažnije utakmice u ovom ciklusu, a to su mečevi baraža Lige nacija kroz koju BiH ima šansu da izbori učešće na Euru.

Prvi čovjek Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković nakon poraza od Islanda najavio je “rezove”, a kazao je i da će se sastati s proslavljenim bh. stručnjakom Vahidom Halilhodžićem kojeg mnogi vide kao jedinog čovjeka koji bh. reprezentaciju može vratiti na pravio kolosijek.

Popularni “Vaha” potvrdio je da će “popiti kafu” sa Zeljkovića, ali da se ne trebaju “očekivati čuda od te popijene kafe”. Također je kazao da je na raspolaganju za savjet, da je spreman da pomogne na taj način, ali ne i da se angažuje.

(TIP/Izvor: Fena)