Sve spremno za završnicu 1/4 Mile Street Race Champions Cupa

Pomoćna pista mostarske zračne luke u Kosoru ovoga vikenda bit će odredište svih ljubitelja brzine iz regije.

U subotu i nedjelju, 23. i 24. rujna, u organizaciji Auto kluba Hercegovina, na spomenutoj lokaciji održat će se utrka ubrzanja 1/4 Mile Street Race Champion Cup. Radi se o finalnoj stanici ovogodišnjeg prvenstva na kojoj će pasti odluka o pobjednicima u devet klasa.

Očekuje se dolazak dvije stotine jurilica iz minimalno pet zemalja (Hrvatska, Srbija, Mađarska, Rumunjska, BiH), a organizatori ističu kako konkurencija nikada nije bila ovako izjednačena, pa se, u skladu s tim, očekuje i nikad neizvjesnija završnica.

Jozef Ambruz iz AMK Extreme kluba ističe kako će se na mostarskoj pisti naći različiti automobili, od serijskih vozila posebno prepravljanih za utrke ubrzanja do najnovijih skupocjenih cestovnih automobila.

Mnogi od njih imaju motore jače od tisuću kunja, a među njima se svakako ističe audi iz 1986. godine s 2.000 konja.

– Što se tiče profila vozača, to je jako šaroliko društvo. Ima tu doktor, vojnika, vlasnika tvrtki… Kao što rekoh, jako šaroliko društvo, a sve nas okuplja jedna zajednička stvar – ljubav prema brzini – istaknuo je Ambruz.

U subotu i nedjelju jutarnji sati rezervirani su za trening, a službena natjecanja po klasama kreću od 14 sati.

Za subotu je planirana i Street Style natjecateljska izložba na kojoj će se vlasnici automobila moći pohvaliti uređenjem svojih limenih ljubimaca, dok su u nedjelju gosti 1/4 Mile Street Race Champion Cupa članovi kluba Opel Oldschool Hercegovina sa svojim ikoničnim automobilima iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

(TIP/Izvor: Fena)