Foto: Gradonačelnik Lugavić na obilježavanju trećeg rođendana Transcom-a u Tuzli

Gradonačelnik Tuzle dr.sc.Zijad Lugavić u subotu je u Kući Plamena Mira u Tuzli prisustvovao obilježavanju trećeg rođendana renomirane švedske kompanije Transcom, koja posluje u 23 zemlje, sa više od 30.000 zaposlenih. Prvi centar u Bosni i Hercegovini otvoren je u Tuzli, a zatim i u Banja Luci i Zenici.

Gradonačelnik Lugavić čestitajući zaposlenima treći rođendan, izrazio je nadu da će kompanija i dalje rasti i doprinositi razvoju grada Tuzle i cjelokupne države. “Transcom je veoma uspješna kompanija koja zapošljava veliki broj građana, značajan je partner koji doprinosi ekonomskom razvoju zajednice. Njihova podrška otvaranju radnih mjesta i angažovanju u društvenoj zajednici doprinosi boljoj budućnosti našeg grada i države,” istakao je gradonačelnik Lugavić.

U samo tri godine od otvaranja, Transcom je postigao izvanredan uspjeh, trenutno zapošljava 500 ljudi, a njihova posvećenost otvaranju novih radnih mjesta doprinosi ostanku mladih kako u gradu Tuzli, tako i u državi Bosni i Hercegovini.

Ovaj događaj označava još jedan uspjeh u saradnji kompanije Transcom i Grada Tuzle, naglašavajući zajedničku posvećenost prosperitetu i kvaliteti života u gradu Tuzli.

Kuća Plamena Mira, kao mjesto održavanja, izabrana je s namjerom, jer je simbolična lokacija u Tuzli koja promoviše nadu, suživot i izgradnju mostova među različitim zajednicama. Također, ima i inspirativnu misiju promicanja mira kroz kulturu, umjetnost i edukaciju, istakli su iz kompanije Transcom.

(TIP)