Mitrović: Čeka nas utakmica protiv ozbiljnog protivnika

U konferencijskoj Sali na stadionu Tušanj u petak je održana konferencija za medije FK Sloboda povodom utakmice 6. kola 1. lige FBiH protiv NK Stupčanica Olovo. Prisutnim novinarima obratili su se pomoćni trener Darko Mitrović i fudbaler Luka Merdović.

Mitrović smatra da Slobodu u subotu očekuje teška utakmica protiv ozbiljnog protivnika.

-Pred nama je utakmica 6. kola u kojem dočekujemo jednu kvalitenu ekipu, Stupčanica iz Olova koja je proteklih godina uložila mnogo sredstava u infrastrukturu i igrački kadar. Prošle sezone su kao debitantni u ligi završili drugi, pa očekivati je da ove godine imaju veće ambicije i da žele ići do samog kraja. Dobro su otvorili sezonu, izuzev poraza od TOŠK-a, u svim ostalim utakmicama osvajali su bodove što nam govori da nas čeka naporna i teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika, izjavio je Darko Mitrović te dodao da Sloboda trenutno ima sve igrače na raspologanju.

-Što se tiče našeg igračkg kadra, svi igrači su na dispoziciji. Nemamo povrijeđenih ni kartoniranih igrača. Dosadašnji naši rezultati u kojim smo upisali pet prvenstevnih pobjeda u nizu, govori da dobro radimo. Međutim, mi smo nastavili raditi naporno i čvrsto stojimo na zemlji. Svaka nova utakmica zahtjeva istu predanost, posvećenost i trud kao i sve protekle. Mi smo napravili pet velikih koraka ka našem krajnjem cilju, ali radovati se nećemo dok ne dođemo do samog kraja, a svi znamo šta je to. U svaku utakmicu ulazimo maksimalno spremni i fokusirani na skaut protovnika, na trenažni proces gdje ništa ne prepuštamo slučaju, kazao je Mitrović.

Sloboda ove sedmice ima gust raspored te će u sedam dana odigrati tri utakmice, ali prema riječima pomoćnog trenera igrali su spremni.

-U nedjelju u Gradačcu napravili smo određenu rotaciju prvih 11 kako bi sačuvali i osvježili igrače, a u srijedu u kupu smo izašli u kombinovanom sastavu tako da smo podijelili mintažu tako da sačuvamo energiju i svježinu. Očekujemo da ćemo biti spremni da sutra na teren izađemo spremni, pokažemo naše pravo lice i zabilježimo našu šestu pobjedu u nizu i obradujemo naše navijače koje ovom prilikom pozivam da se odazovu u što većem broju i podrže nas u sutrašnjoj utakmici protiv Stupčanice, zaključuje Darko Mitrović.

Novinarima se obratio Luka Merdović koji je u Kupu FBiH ubilježio dobar nastup te upisao asistenciju.

-Utakmica koja je pred nama je jako zahtjevna i veoma važna za obie ekipe. Sasvim je sigurno da moramo biti maksimalno fokusirani na utakmicu i na cilj, a to je pobjeda. Može se reći da sam ja još uvijek u fazi prilagođavanja ekipi, s obzirom da sam došao prije svega 15 dana, ali zahvaljujući dobrim treninzima i saigračima koji su me odmah prihvatili kao da sam tu od početka priprema, proces prilagođavanja ide veoma dobro, kazao je Merdović te dodao da je pobjeda u kupu dobra uvertira za bitan susret protiv Stupčanice.

-Odigrali smo kup u srijedu i ostvarili pobjedu koja nam je omogućila plasman u iduću fazu što je dobra uvertira za utakmicu koja slijedi sa ekipom Stupčanice koja posjeduje kvalitet i sigurno da dolaze sa velikom željom da ostvare pobjedu. Prošle sezone sam imao priliku da igram protiv njih i u finišu prvenstva sam i postigao gol koji je donio pobjedu mojoj tadašnjoj ekipi, pa se iskreno nadam da ću imati dobar učinak sutra na Tušnju, kaže Luka Merdović koji je pozvao navijače da u što većem broju dođu na utakmicu.

(TIP)