Video: Pogledajte što može tunirani Golf II

Pogađate, u pitanju je Golf druge generacije, odnosno njegove prerade koje na klasičnim utrkama ubrzanja nerijetko izazivaju veći interes od supersportaša s pedigreom. Međutim, ovdje ne govorimo o onom popularnom primjerku koji ubrzanjem može parirati i Bugattiju.

Naravno, i ovdje se već po brojnim naljepnicama može vidjeti da je ovo sve samo ne obični Golf II. Naizgled nemarno otvoreni poklopac motora u crnoj boji daje naslutiti opaku igračku ispod običnog lima.

I doista, ovdje je sve sprijeda. I dizelski stroj nepoznate snage, kao i pogon. Dodamo li svemu super lagani stražnji kraj i velike prednje Hoosier pneumatike, jasno je kako se ovdje radi o sposobnoj zvijeri.

Video pak ne prikazuje samo ubrzanje, već i kako izgleda zagrijavanje guma prije utrka. Nakon malo paljenja guma vozač je stisnuo naglo kočnice, što je bilo dovoljno da stražnji kraj ode u nebo.

Tko zna, da nije bilo prednjeg odbojnika, auto bi lako završio i na krovu. U svakom slučaju bilo je to zanimljivo zagrijavanje koje je zasigurno naišlo na odobravanje publike. Na utrci u Velikoj Britaniji koja se održala početkom rujna Golf je odradio vožnju za 14.867 sekundi. Nije loše za jednog 35-godišnjaka, prenosi Index.hr.

(TIP)