U stravičnoj nesreći poginulo jednogodišnje dijete

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila  sinoć oko tri sata na lokalnom putu u Bistarcu  život je izgubilo malodobno dijete (1), a više osoba je povrijeđeno.

Udarili u parkirano vozilo

˝U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva vozila, jedno vozilo u pokretu i jedno koje je bilo zaustavljeno. U nesreći je život izgubilo malodobno dijete (1), a više osoba povrijeđeno. Uviđaj su obavili pripadnici PU Lukavac, a obaviješten je tužilac˝, izjavila je za  portal SodaLIVE.ba, glasnogovornica MUP-a Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić.

Iz MUP-a TK je potvrđeno da  se u automobilu koji je udario u parkirano vozilo nalazilo osam (8) osoba. Tri odrasle i petero malodobne djece.

Troje teže povrijeđeno

˝Malodobno dijete (1) je upućeno na Kliniku za hirurgiju UKC-a Tuzla, gdje je konstatovana smrt. Svi ostali su također upućeni na UKC Tuzla, gdje su kod tri osobe konstatovane lakše, a kod tri osobe teže povrede. Iako je upućena iz službe hitne pomoći na UKC, jedna osoba se nije javila radi ukazivanja pomoći˝, potvrđeno je iz MUP-a TK.

Policija je izvršila uviđaj. Dalje mjere preduzimaju se prema nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva, koji je odmah obaviješten o ovoj saobraćajnoj nesreći.

(TIP/Foto: sodalive.ba)