Bokserska revija „Banovićki pobjednik“ i ove godine povodom Dana Općine

U organizaciji Kluba borilačkih sportova Banovići održan je 21. Tradicionalni turnir u boksu „Banovićki pobjednik“. Učešće su uzeli bokseri iz nekolio gradova Bosne i Hercegovine, a ljubitelji ove plemenite vještine imali su priliku vidjeti devet borbi. Četiri meča odboksana su u olimpijskom boksu i uglavnom se radilo o sparing mečevima, a 5 borbi priređeno je u profesionalnom boksu. Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom općine Banovići i svečano ga je otvorio općinski načelnik dr. Bego Gutić.

Načelnik Gutić zahvalio se učesnicima turnira koji su na sebi svojstven način dali doprinos obilježavanju Dana općine Banovići, te porodici Numanović na njihovom doprinosu u očuvanju boksa u Banovićima.

Bokserska revija  „Banovićki pobjednik“ trajala je skoro 3 sata, a publika je imala priliku posebno uživati u prestižnim mečevima. Dva su završena bez pobjednika (neriješeno), a do novih profesionalnih pobjeda došli su: Tuzlak Edis Biberović, Zeničanin Demir Gulamić i Banovićanin Sejdo Beširović.

(TIP)