Tiramisu s borovnicama: Najlakši recept za prefini ljetni desert u čaši

Tiramisu je obožavani italijanski desert koji sljubljuje kafom namočene piškote s bogatom kremom na bazi šlaga i sira mascarpone.

U ljetno vrijeme izbacite sirova jaja iz recepta, a okuse slasnog tiramisua osvježite sa sočnim voćem poput borovnica.

Za pripremu tiramisua s borovnicama ne treba vam mnogo slastičarskog znanja ni iskustva u kuhinji.

Dodatno sebi olakšajte i desert napravite u vrlo kratkom roku – u čaši.

Sastojci za tiramisu s borovnicama:

  • 250 g svježih borovnica
  • 150 g vrhnja za šlag
  • 150 g mascaropone sira
  • 30 g šećera u prahu
  • 4-6 piškota
  • crna kafa za umakanje piškota
  • zaslađeni kakao u prahu

Priprema tiramisua s borovnicama:

Odlomite piškote na manje komade i kratko ih namočite u hladnoj kavi. Prebacite piškote na dno staklene čaše u kojima ćete posluživati desert. Preko namočenih piškota dodajte nešto svježih i opranih borovnica. Mikserom istucite vrhnje u šlag zajedno sa šećerom u prahu. U smjesu ručno umiješajte i mascarpone sir. Dio smjese prebacite preko borovnica u čaši. Ponavljajte postupak i slažite namočene kekse, voće i kremu dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju pospite desert s zaslađenim kakaom u prahu. Ohladite prije posluživanja. Prijatno!

(TIP/Izvor: Punkufer.hr/Foto: Shutterstock)