Rolling Stonesi najavili svoj prvi album sa novim pjesmama nakon 18 godina

Rok grupa Rolling Stones saopćila je danas da se priprema da objavi studijski album “Hackney Diamonds”, prvi sa originalnim pjesmama u posljednjih 18 godina i prvi poslije smrti bubnjara Charleya Wattsa, javljaju svjetski mediji.

Prethodni album sa originalnim pjesmama Stones bio je “A Bigger Bang” iz 2005. godine. Svoj posljednji album “Blue And Lonesome”, sa obradama bluz standarda, grupa je objavila 2016. godine. Njen posljednji sa Wattsom kao bubnjarem, “Living In A Ghost Town”, objavljen je tokom pandemije 2020. godine, i to je jedna u nizu pjesama nastalih nakon “Blue And Lonesome”.

Kako prenosi AP, bend je saopćio da će detalje o albumu objaviti u srijedu, na jednom događaju u londonskoj oblasti Hackney, na kojem će članovi benda Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood dati intervju za emisiju “The Tonight Show” koju vodi Jimmy Fallon.

Događaj će biti prenošen uživo, ekskluzivno preko YouTubea.

“Hackney je možda u srcu heknijskih dijamanata, ali ovo je istinski globalni trenutak koji želimo da podijelimo sa fanovima širom svijeta preko Youtubea”, saopćili su Rolling Stonesi.

Zvanična najava objavljivanja novog albuma uslijedila je nakon kriptične kampanje prošle sedmice u kojoj je legendarni logo benda – usne sa isplaženim jezikom – bio projektovan preko fasada svjetski poznatih zgrada u velikim gradovima svijeta kao što su New York, London i Pariz, podsjeća AP.

Bend je posljednjih godina pominjao da radi na pjesmama za novi album, čak i poslije smrti Charleya Watttsa 2021. godine. Variety podsjeća da bi najmanje na jednoj od tih pjesama trebalo da se pojave preživjeli članovi Beatlesa – Paul McCartney i Ringo Starr.

U medijima je ove godine pominjano da bi gost na albumu trebalo da bude i bivši basista Rolling Stonesa i jedan od njegovih suosnivača – Bill Wyman, koji je napustio bend početkom devedesetih godina prošlog vijeka. “Hackney Diamonds” bi, prema ranijim najavama, trebalo da bude posvećen Watttsu.

Rolling Stonesi, uprkos poodmaklim godinama, i dalje redovno idu na turneje.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: Agencija Anadolija)