Grad Tuzla darovao prvačiće simboličnim poklonima

U duhu tradicije brige o najmlađim sugrađanima, gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić je i ove godine  obezbijedio posebne poklon pakete za prvačiće osnovnih škola na području grada Tuzle.

Uprkos izazovima s kojima se društvo suočava, Grad Tuzla želi osigurati srećno i nezaboravno školsko iskustvo za najmlađe školarce. Gradonačelnik Lugavić, učenicima prvih razreda za polazak u školu, uputio je, ponaosob i čestitku, poželjevši im da polako i sigurno stiču nova znanja, nove prijatelje, lijepa sjećanja, te poželio sretan početak obrazovanja.

Danas, 1.septembra, nekoliko stotina naših sugrađana, učenika prvih razreda, prvi put su sjeli u školske klupe. Tim povodom Grad Tuzla, obezbjedio je i uručio simbolične poklone, za 900 prvačića, kao znak sjećanja na prve školske dane. Ovi pokloni su mali znak pažnje, podrške njihovom rastu i razvoju, te stvaranju pozitivnog stava prema školi od samih početaka.

Gradonačelnik Lugavić nastavljajući tradiciju darivanja prvačića, ističući važnost ulaganja u obrazovanje, potvrđuje svoju posvećenost budućnosti svojih najmlađih sugrađana i pruža podršku njihovim roditeljima u važnom životnom koraku.

(TIP)