Podaci istražitelja FUP-a: Monstrum Sulejmanović bio umiješan i u pedofiliju

I dok se čeka da neko preuzme tijelo monstruma Nermina Sulejmanovića, trostrukog ubice iz Gradačca, koje je već 19 dana u hladnjači u Tuzli, Avaz otkriva nove, šokantne podatke do kojih su došli istražitelji Federalne uprave policije (FUP). Naime, tri istražitelja Odjela za cyber kriminal ove policijske agencije otkrila su tokom istrage da je ubica Sulejmanović bio umiješan u pedofiliju.

Otkriveno je to u istrazi na osnovu ubicinog Facebook profila i računa na društvenim mrežama. Prema informacijama „Avaza“, istražitelji su pronašli fotografije maloljetne djece koje je Sulejmanović slao pojedinim osobama. Saznaje se da je imao i saradnike. Tačnije, tri osobe su bile uvezane u lanac pedofilije zajedno sa Sulejmanovićem, a pripadnici policijskih agencija već imaju njihove podatke.

Istraga je pokazala da je Sulejmanović razmjenjivao fotografije djece 2019. godine, o čemu je obaviješten MUP Republike Srpske. Takve podatke poslala je Meta.
Njegov profil je okarakteriziran kao profil koji dijelom sadrži pedofilski sadržaj. Sada je o svemu obaviješteno i Tužilaštvo TK.

(TIP/Foto: Ilustracija)

Komentar

Komentari su zatvoreni.