Plavi su na Grbavici trijumfovali sa 3:1 i tako se iskupili za poraz i blijedu partiju u Posušju prethodnog vikenda.

Željo je u trećoj minuti dobio neočekivan poklon od Tuzlaka i poveo. Prilično bezopasan centaršut sa lijeve strane, Nikić je želio loptu izbiti u korner, a umjesto toga matirao je Fejzića za prednost Želje.

Ništa poslije toga vrijedno pažnje nije viđeno. Prvo su gosti u 28. minuti tražili penal nakon što je lopta pogodila Mekića u ruku, ali se sudija Martinović nije oglasio. Pet minuta poslije Tuzlaci su imali šansu preko Jašaragića koji je nakon dodavanja Mehanovića izašao sam pred Muftića, no golman Želje spašava svoju mrežu.

Trener gostiju Milenko Bošnjaković, očito nezadovoljan viđenim u prvom dijelu, na startu drugog poluvremena napravio je četiri promjene. No, za Tuzla City su ubrzo kola krenula nizbrdo.

U 49. minuti Krpić bježi kapitenu Tuzlaka Šukiloviću, ovaj ga ruši u šesnaestercu, arbitar pokazuje na bijelom tačku, a defanzivcu gostiju direktan crveni karton.

Loptu je na kreč namjestio Mekić i sigurno pogodio za svoj treći ovosezonski gol.

Činilo se tada da je meč na Grbavici riješen, no gosti se nisu predavali.

U 61. minuti sporna situacija u šesnaestercu Želje poslije duela Cocalića i Hadžića. Sudija se nije oglasio uz ogromna negodovanja gostiju.

U 66. minuti Muftić paradom spašava svoju mrežu nakon što je Mehanović odlično naciljao iz slobodnjaka.

Bolji period igre Tuzla City je krunisao golom u 69. minuti. Mehanović je proigrao Mašovića a ovaj lijepo pogodio suprotni ugao i smanjio zaostatak.

Četiri minute poslije gosti su mogli do poravnaja, ali Muftić je ponovo bio odličan nakon udarca Hadžića s distance.

Kako je meč odmicao Željo je imao više prostora, a u 86. minuti Krpić je riješio dvoboj pogotkom sa 17-18 metara poslije dodavanja Amoaha.

Željo ima dva trijumfa nakon tri meča, a za Tuzla City ovo je bio treći poraz u četvrtom ovosezonskom duelu.

(TIP/Izvor: Faktor.ba/Foto: fkzeljeznicar.ba)