Tiramisu s borovnicama: Najlakši recept za prefini ljetni desert u čaši
Tiramisu je obožavani italijanski desert koji sljubljuje kafom namočene piškote s bogatom kremom na bazi šlaga i sira mascarpone.
U ljetno vrijeme izbacite sirova jaja iz recepta, a okuse slasnog tiramisua osvježite sa sočnim voćem poput borovnica.
Za pripremu tiramisua s borovnicama ne treba vam mnogo slastičarskog znanja ni iskustva u kuhinji.
Dodatno sebi olakšajte i desert napravite u vrlo kratkom roku – u čaši.
Sastojci za tiramisu s borovnicama:
- 250 g svježih borovnica
- 150 g vrhnja za šlag
- 150 g mascaropone sira
- 30 g šećera u prahu
- 4-6 piškota
- crna kafa za umakanje piškota
- zaslađeni kakao u prahu
Priprema tiramisua s borovnicama:
Odlomite piškote na manje komade i kratko ih namočite u hladnoj kavi. Prebacite piškote na dno staklene čaše u kojima ćete posluživati desert. Preko namočenih piškota dodajte nešto svježih i opranih borovnica. Mikserom istucite vrhnje u šlag zajedno sa šećerom u prahu. U smjesu ručno umiješajte i mascarpone sir. Dio smjese prebacite preko borovnica u čaši. Ponavljajte postupak i slažite namočene kekse, voće i kremu dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju pospite desert s zaslađenim kakaom u prahu. Ohladite prije posluživanja, piše Punkufer.hr.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Nakon Zlaje sa posebnom pažnjom i poštovanjem prolazim pored svakog portira, Zlajino zanimanje dok nije postao profesor! On i školski…