Marinada za pečeno pile: Recept za najsočnije meso koje ste ikad probali

Sočno, hrskavo i mirisno pile možete pripremiti bez previše kompliciranja. Bit će vam potrebno tek nekoliko sastojaka, a tajna okusa je u marinadi koja omekšava meso.

Sastojci za pile s limunom:

  • 1 pile do 2 kg
  • 2 kašike maslinova ulja
  • 4 češnja bijelog luka
  • 3 limuna
  • ½ vezice majčine dušice
  • 1 grančica ružmarina

Priprema pileta s limunom:

Zagrijte rernu na 200 Celzijevih stepeni i stavite rešetku na sredinu pećnice. Iscijedite dva limuna i protisnite 2 češnja bijelog luka. Pomiješajte ulje, limunov sok, protisnuti češnjak, sol i papar. Piletinu posušite papirnatim kuhinjskim ručnikom pa je natrljajte pripremljenom marinadom.

Pile iznutra začinite solju i biberom pa stavite dva zgnječena češnja bijelog luka, cijeli limun, majčinu dušicu i ružmarin. Po potrebi batke zavežite uzicom. Kako navodi Punkufer, premjestite piletinu u lim za pečenje. Pecite oko 1 sat, ili dok koža ne postane lijepo zlatnosmeđa. Umakom od limuna koji se napravio tokom pečenja u limu prelijte pile pa ga ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 15 minuta. Izrežite meso i poslužite s umakom, piše Punkufer.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)