Saopćenje načelnika Gutića i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Lapčevića povodom ponovnog pokušaja nasilnog ulaska 14 vijećnika u zgradu općine Banovići

Četrnaest vijećnika u Općinskom vijeću Banovići ponovo su pokušali nasilno ući u zgradu Općine i nezakonito preuzeti prostorije Vijeća, a da pri tome nisu ispoštovali propisane procedure.

˝Još jednom smo svjedočili primitivizmu i političkom nasilju navedene grupe osoba, koje su imale priliku da na redovnoj sjednici Općinskog vijeća Banovići (održanoj 11.08.2023. godine) potvrde sve svoje odluke pa i Odluku o sazivanje vanredne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o Inicijativi za pokretanje opoziva općinskog načelnika dr. Bege Gutića. S obzirom da je navedena sjednica odgođena zbog nedostatka kvoruma, predjsedavajući će u skladu sa Poslovnikom o radu Općinskog vijeća Banovići ponovo zakazati sjednicu Vijeća sa istim dnevnim redom. Kako Poslovnik predviđa o terminu i mjestu održavanja nove sjednice svi vijećnici bit će obavješteni pismenim putem.

Ovo je bio još jedan perfidan i planski pokušaj nametanja političke volje od strane 14 vijećnika u Općinskom vijeću Banovići, obična populistička predstava priređena u režiji PDA s ciljem unošenja nemira među građane i blokiranja rada općinskog organa uprave. U vezi sa navedenim, očekujemo da pripadnici Policijske uprave/Policijske stanice Banovići, u skladu sa zakonom, preduzmu adekvatne radnje i aktivnosti u cilju obezbjeđenja objekta u kome se nalazi općinski organ uprave općine Banovići kako ne bi došlo do neželjenih dešavanja, remećenja javnog reda i mira i ugrožavanja sigurnosti, rada i funkcionisanja općinske uprave, odnosno ovog organa. U suprotnom, policiju ćemo smatrati odgovornom za eventualne štetne posljedice koje mogu nastupiti po rad Općine i općinskog organa uprave.

Također, od pripadnika Policijske uprave/Policijske stanice Banovići tražimo da u narednom periodu fizički osiguraju prostorije općinskog organa uprave općine Banovići i spriječe daljnje pokušaje ugrožavanja rada zaposlenika u općini Banovići. U suprotnom, bez naše želje i odgovornosti, bit ćemo prinuđeni obustaviti rad općinskog organa uprave i pružanje usluga građanima, navedeno je u saopćenju za javnost načelnika Banovića Bege Gutića i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Roberta Lapčevića.

(TIP)

Komentar

  • JB007 says:

    Gebels je mala maca za ovog uzurpatora. Čuj nasilan ulazak u Općinu izabranim dužnosnicima. Bože dragi jel to Općina privatna?
    I šta kažu zaletila se Brava.
    Koji moroni. Čuj zaključati zgradu i rastjerati radnike kako vijećnici ne bi ušli u zgradu Općine.
    Ludilo je koliko ovdje nema ni D od Države.

Komentari su zatvoreni.