Ministar Hurtić i direktor UKC-a Tuzla Tulumović o projektu ‘Prijenos znanja’

U povodu početka provedbe projekta Prijenos znanja, čiji je cilj povezivanje bh. stručnjaka iz dijaspore sa domovinom, sastanak su u četvrtak održali Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Denijal Tulumović, direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla.

Riječ je o projektu koji je u završnoj fazi i čija provedba počinje najkasnije od novembra ove godine. Na projekat će moći aplicirati  sve Javne ustanove, a posebno  Klinički centri u Bosni i Hercegovini, i to iz Tuzle, Sarajeva, Banjaluke i Mostara.

Govoreći konkretno o UKC-u Tuzla, ministar Hurtić je najavio dolazak stručnjaka iz više oblasti, istaknuvši posebno one koji se bave tretiranjem autizma.

Direktor Tulumović je projekat ocijenio izvanrednom idejom, kazavši još da će sa svoje strane obezbijediti sve profesionalne i tehničke pretpostavke za njegovu punu provedbu.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine je svojim aktivnostima  ostvarilo bazu podataka sa preko dvije stotine doktora nauka i naučno istraživačkih radnika u dijaspori.

Projekat finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Švicarskom ambasadom u našoj zemlji.

(TIP)