Ambasador Velike Britanije sa saradnicima posjetio premijera TK

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić u četvrtak  je primio u posjetu delegaciju Ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini. Na radnom sastanku sa generalnim direktorom za Evropu pri Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije Peterom Vilsonom (Peter Wilson) i ambasadorom Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Nj. E. Džulijanom Rajlijem (Julian Reilly), te njihovim saradnicima, premijer je, uz riječi dobrodošlice, prezentirao stanje u Tuzlanskom kantonu, princip rada Vlade Tuzlanskog kantona, ukazao na najznačajnije projekte koji su realizirani u proteklom periodu, kao i projekte koji su u fazi realizacije ili u planu za budući kratkoročni period.

„Vlada je ovaj mandat nastavila na istom kursu kojeg smo zacrtali tokom zadnje godine prethodnog četverogodišnjeg mandata, a to je princip transparentnosti i mjerljivosti, odnosno zadatih mjera, definisanih rokova izvršenja i izvještavanja javnosti o realiziranim mjerama. Uz to posebna je pažnja posvećena borbi protiv korupcije, a što najjasnije ilustrira podrška Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, te objavljivanje registra imovine izabranih zvaničnika u našem kantonu“, kazao je premijer Halilagić, ističući da su nažalost neki tragični i nesretni događaji poremetili pozitivnu dinamiku rada Vlade Tuzlanskog kantona.

Osim navedenog premijer Halilagić je prezentirao prioritete u radu Vlade za 2023. godinu, te izdvojio pripremu projektne dokumentacije za izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata poput izgradnje Kampusa, obnove zgrade Vlade i izgradnju objekata policijskih uprava i sudova, a kao fokusnu tačku akcentirao je modernizaciju putne infrastrukture i kvalitetnije povezivanje sa Sarajevom kao glavnim gradom, ali i Orašju i Brčkom, odnosno Europskoj uniji.

Gosti iz Britanije izrazili su zadovoljstvo današnjom prezentacijom i razgovorom sa premijerom, te pohvalili planirane napore i viziju Vlade Tuzlanskog kantona, a generalni direktor Vilson je istaknuo da je veoma pozitivno vidjeti mladog čovjeka na tako odgovornoj funkciji, sa iskrenom željom da unaprijedi život svih građana Tuzlanskog kantona.

(TIP)