Održana ‘Banovićka petica’

Utrka „Banovićka petica“ postala je sastavni dio programa obilježavanja Dana općine Banovići i ove godine održana je po peti put. Okupila je oko 160 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine, a najbolja vremena ostvarili su prošlogodišnji pobjednici: Alma Hrnjić  iz Sarajeva, u konkurenciji žena i Uroš Gutić iz Nevesinja, u konkurenciji muškaraca. Organizaciju ovog sportskog događaja potpisuje Altletsko rekreativni klub Banovići, a generalni pokrovitelj je općina Banovići.

Prije same utrke prisutnima se obratio općinski načelnik dr. Bego Gutić, koji se zahvalio Atletko rekreativnom klubu i svim takmičarima na organizaciji i učešću u ovom, za Banoviće važnom sportskom događaju. Kako je kazao, na ovaj način promovišu se sportske vrijednosti i zdrav način života, te iz  Banovića šalje bolja i ljepša slika.

Pored „Banovićke petice“ priređene su i dječije trke na 50, 100, 200 i 400 metara. Na njima je učešće je uzelo oko 120 mališana, dječaka i djevojčica različitog uzrasta. Najboljim učesnicima, u svim disciplinama, uručene su nagrade.

(TIP)