Ministar DF-a u Vladi TK Damir Gazdić obezbijedio sredstva za odlazak na Svjetsko prvenstvo mladoj šahistkinji Merjem Džafić

Ministar Damir Gazdić posjetio je danas u Gračanici mladu šahistkinju Merjem Džafić članicu Šahovskog kluba Gračanica koja je osvojivši prvo mjesto na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine izborila pravo učešća na Svjetskom šahovskom prvenstvu koje će se održati u mjesecu oktobru u Sharm el Sheikh-u u Egiptu.

Čestitavši na plasmanu, Ministar je kazao kako su sportisti najbolji ambasadori naše zemlje i Kantona, te obećao da će Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Vlada Tuzlanskog kantona i dalje, nesebično u okviru svojih mogućnosti nastaviti pružati institucionalnu podršku sportistima. Također Ministar je poručio da se trud i rad uvijek isplate i nikada ne prolaze nezapaženo, te da oni koji vrijedno rade i treniraju kao Merjem i time daju dobar primjer društvu i zajednici uvijek mogu računati na finansijsku podršku resornog ministarstva.

Ministarstvo za kulturu, sport i  mlade Tuzlanskog kantona će u okviru svojih nadležnosti osigurati sredstva za odlazak takmičarke sa područja Tuzlanskog kantona na Svjetsko prvenstvo.

(TIP)

2 komentara

  • bh.zmaj- Legalista says:

    Zar ovo treba da bude vijest? Posao Ministra za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona jeste da se brine o onome što mu je u opisu funkcije. Nije frajer izvadio iz svog džepa pare pa donirao nekome. Firme na području kantona uplate ovakvih donacije na desetine hiljada maraka godišnje i ne traže da se po portalima piše o tome. Gori od disfunkcionalnih i bahatih “političara” u ovoj državi su samo nazovi novinari koji im daju mjesta na portalima za razne gluposti. Naravno, ako plate reklamu to je u redu.

  • Fudo says:

    bh.zmaj- Legalista: Tako je!

Komentari su zatvoreni.