Evo kako pravilno kuhati rižu da ne ispadne tvrda ili slijepljena…
Osim toga, rižu možete pripremiti tako da u vodu vrele i posoljene vode ubacite opranu rižu i kuhate dok na zavrije. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte još 15 do 20 minuta…
Kod kuhanja riže vrijedi pravilo da na jednu šalicu (otprilike 250 mililitara) riže idu dvije šalice vode. Dvije šalice riže dovoljne su za dvoje, a četiri za četvero ljudi. Prije kuhanja, rižu treba oprati kako bi nestale sve nečistoće.
Priprema:
- Prvi korak do savršene riže jest prženje na ulju. Zagrijte ulje i dodajte rižu te prepržite dok ne dobije žućkastu boju.
- Nakon toga ulijete vodu i posolite.
- Čim riža zavrije, lonac poklopite i smanjite vatru.
- Kuhajte oko 25 minuta dok riža posve ne omekša.
- Ulje će spriječiti lijepljenje zrna, a po želji, u vodu za kuhanje možete staviti nekoliko kapi limuna kako bi riža ostala bijela.
Osim toga, rižu možete pripremiti tako da u vodu vrele i posoljene vode ubacite opranu rižu i kuhate dok na zavrije. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte još 15 do 20 minuta. Na kraju u rižu umiješajte malo maslaca kako se zrna ne bi slijepila, prenosi 24sata.hr.
(TIP/Foto:
Ragi: Ne trebas ti meni placati, nisam ja doktor. A lijeci se gdje hoces, ako ti tvoje mogucnosti dozvoljavaju.