BiH favorit protiv Poljske, pobjeda otvara vrata drugog kruga

Košarkaši BiH večeras od 20,30 sati u poljskom gradu Gliwice igraju protiv Poljske meč drugog kola pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Nakon što je BiH u prvom kolu savladala Portugal sa 84:75, u drugom kolu naši košarkaši igraju protiv Poljske, a eventualna pobjeda bi značila prolazak u glavni dio kvalifikacija. Ipak, u tome im neće biti nimalo lako jer ih očekuje selekcija nezgodnog domaćina – Poljske.

Poljska je jučer u prvom kolu bila bolja od Mađarske sa 83:81.

Obje selekcije na posljednjih pet utakmica imaju po tri pobjede i dva remija.

“Igrali smo dobro, ne onako kako smo se dogovorili, ali smo iskoristili individualni kvalitet naših igrača i dobru koncentraciju u drugom poluvremenu. Nadam se da će nam ova utakmica pomoći da igramo puno bolje i kvalitetnije sprotiv Poljske. Ovo je dug turnir, gdje ćemo poslije Poljske imati utakmicu s Mađarskom. Nama je cilj da budemo među prve dvije ekipe da bismo mogli produžiti mogućnost da osvojimo ovaj turnir”, rekao je selektor Adis Bećiragić.

Prve dvije selekcije iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija i Sjeverna Makedonija).

(TIP/Izvor: Fena/Foto: FIBA)