U Gradačcu je ranjen D. O. (23) koji je dovezen na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju gdje je pokušana reanimacija, ali je ovaj pacijent preminuo.

N. P. ima povrede donjih ekstremiteta i i smješten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Na UKC Tuzla dovezena je i žena incijala L. O. (54) koja ima prostrjelne ranu grudnog koša i trbuha. Ona je prvo zbrinuta na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, a potom je prebačena u operacionu salu.

Masovni ubica Nermin Sulejmanović izvršio je samoubistvo, nakon što ga je policija locirala.

˝Tri osobe su  usmrćene na području Gradačca a tri ranjene iz vatrenog oružja. Radi se o punoljetnim osobama. Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca su policijske snage locirale na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo. Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama. u Gradačcu Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Gradačac˝, saopštio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Vezano:

Tužilaštvo TK: Nermin Sulejmanović izvršio samoubistvo, nakon što je ubio i ranio tri osoba u Gradačcu

Javnosti se obratio i gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić: Tri su osobe ubijene, a još nekoliko je ranjeno

Dok se traga za njim ubica Sulejmanović na ‘liveu’ iznosi zastrašujuće prijetnje: ‘Pucao sam u policajca, ali pobježe…’

Foto/Nermin Sulejmanović iz Gradačca ubio suprugu, sve prenosio uživo na Instagramu; Najmanje troje mrtvih, Gradačac pod policijskom opsadom

(TIP/Foto: Ilustracija/Faktor)